Tevékenységünk

Kiterjed a Fan-col berendezések, telepítésére, karbantartására és szervizelésére garanciális időn belül és azon túl!
Márka független szervizként, a hazai piacon jelen lévő összes gyártó, forgalmazó berendezését javítjuk, karbantartjuk.Magasan képzett munkatársaink folyamatos szakmai továbbképzésben részesülnek, minden hatályos jogszabály szerinti jogosítvánnyal rendelkeznek.
Cégünket 2002-ben alapítottuk, mely teljes egészében magyar tulajdonú természetes személyek tulajdonlásával jött létre és üzemel.

Céljaink:

A Tisztelt megrendelők magas szintű teljes kiszolgálása, exkluzív környezetben igényes termékekkel reális áron és jó minőségű szolgáltatásokkal biztosítása. Folyamatos gyári kapcsolattartás, alkatrész ellátás és teljes körű mérnöki szolgáltatás, a megrendelő igényeire szabott karbantartási szerződés mellett ügyfeleink részére szerviz szolgáltatást tartunk fenn! Eseti, nem szerződött ügyfelek részére is állunk rendelkezésre! Tiszteljen meg bennünket bizalmával és forduljon hozzánk ajánlatkérésével!

Mi is a fan-coil?

Az angol fan és coil szavak fordítása a következő: fan [fan] ventilátor; coil [koil] kalorifer, A berendezés egy lamellás hőcserélő felület, amelyen egy ventilátor segítségével a helyiség levegőjét áramoltatjuk keresztül. Képletesen szólva egy radiátor, melyre ventilátort szerelünk, és látványos műanyag bevonattal látunk el. A hőcserélő felület apró bordák sokasága, ezáltal többszörösére megnövekedik a hőleadó felület egy hagyományos radiátorhoz képest.A nagy hőcserélő felület és a ventilátoros levegőkeringtetésnek köszönhetően a berendezés hűtésre is alkalmas, amennyiben hideg vizet keringtetünk rajta keresztül. A hagyományos radiátorok több okból sem alkalmasak hűtésre. Az egyik ok: a hideg felületen keletkező kondenzáció, amely a radiátoroknál szabadon a padlóra csöpögne (lásd: a hűtőből kivett sörösüveg esete nyáron); a másik ok pedig a hűtéshez túl kicsi hőcserélő felület (a hűtési hőlépcső alacsonyabb a fűtésinél, tehát megfelelő teljesítmény csak nagyobb felület esetén adható le).

A fan-coil-ok alkalmasak hűtésre és fűtésre. Amennyiben a berendezést csak fűtésre szeretnénk használni, akkor a hagyományos, zárt fűtési rendszerben a radiátorok helyett kell felszerelni. A berendezés természetesen drágább, mint a hagyományos radiátor, mivel jóval többet tud. Ebből következik, hogy fan-coil alkalmazása ott célszerű, ahol a hűtést is meg kell oldani, és a költségek is fontosak. Hűtés esetében a rendszert szükséges még kiegészíteni egy folyadékhűtővel, amely a hűtővizet szolgáltatja. Gondolnunk kell még a fan-coil hőcserélőjén lecsapódó víz (un. cseppvíz) elvezetésére is, valamint arra, hogy az egész ellátó fűtűsi-hűtési vezetékrendszert megfelelő minőségű csőszigeteléssel lássuk el. A szigetelést sokkal gondosabban kell elvégeznünk, mint a csak sima fűtés esetén.
A fan-coil-ok alkalmasak hűtésre és fűtésre. Amennyiben a berendezést csak fűtésre szeretnénk használni, akkor a hagyományos, zárt fűtési rendszerben a radiátorok helyett kell felszerelni. A berendezés természetesen drágább, mint a hagyományos radiátor, mivel jóval többet tud. Ebből következik, hogy fan-coil alkalmazása ott célszerű, ahol a hűtést is meg kell oldani, és a költségek is fontosak. Hűtés esetében a rendszert szükséges még kiegészíteni egy folyadékhűtővel, amely a hűtővizet szolgáltatja. Gondolnunk kell még a fan-coil hőcserélőjén lecsapódó víz (un. cseppvíz) elvezetésére is, valamint arra, hogy az egész ellátó fűtűsi-hűtési vezetékrendszert megfelelő minőségű csőszigeteléssel lássuk el. A szigetelést sokkal gondosabban kell elvégeznünk, mint a csak sima fűtés esetén. Összefoglalva a fan-coil berendezések előnyei a következők:
Alacsonyabb beruházási költség, mint hagyományos radiátoros és klímarendszer együttes alkalmazása esetében.
A helyiségben csak egy berendezést kell alkalmazni, szemben a radiátor és klímaeszközök együttes alkalmazásával.
Számos elhelyezési módban gyártják (parapettes, álmennyezeti stb.)
Friss levegő bevezetésével szellőztetésre is használható.
Elegáns, gömbölyített forma.
Könnyű tisztítani.
A kivehető és mosható légszűrő megszűri az átáramoltatott levegőt, megtisztítva azt a szennyeződésektől, nem okoz porlebegtetést.
Alacsony energiafogyasztás.
Rendkívül gyorsan felfűti a helyiséget.